Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mondd el véleményed, tapasztalatod a Budapest 5. kerület fórumon
részletek »

Budapest 5. kerület fórum

Írd le véleményed, tapasztalataid a(z) Budapest 5. kerület fórumon. Kérdezz bátran másoktól! Kellemes fórumozást kívánunk!

Fórum

Itt vagy: budapest5ker.tlap.hu » Budapest 5. kerület fórum
Keresett kifejezés
Keresés
Demeter Sándor Attila2010.06.26. 14:45 | Válaszolok | #19393
Demeter Sándor Attila

Budapest 5. kerületének fóruma.
Ha van ide illő linkje nyugodtan ajánlja!

Demeter Sándor Attila2010.05.31. 08:36 | Válaszolok | #18040
Demeter Sándor Attila

HIREK -


Újra megrendezik a Belvárosi Fesztivált

Belváros Most mindenki írja be gyorsan a naptárjába a május 28-30. közötti dátumot, hiszen újra megrendezésre kerül a már-már fesztiválsorozatnak nevezhető belvárosi rendezvény. A változás mindössze annyi, hogy a korábbi évektől eltérően idén már három napig szórakoztatják majd a nagyérdeműt. A harmadik napon a nemzetközi gyereknap keretein belül várják kicsi és nagy vendégeiket az V. kerületi rendezők.

Fiatalos programok, koncertek, gyermek és ifjúsági rendezvények, táncosok várják elsősorban az 5. kerületben élőket és más érdeklődőket is. Az utolsó tavaszi eseményen fellépnek a cirkuszi akadémia növendékei, bohócok, lesznek klasszikus-, világzenei- és dzsessz koncertek is.
Az idei koncertek témája a tabáni koncertek hangulatát idézi majd. Fellépnek többek közt az Eric Sumo Band, a Quimby, Demjén Ferenc, a Makám együttes, de ott lesz a Kispál és a Borz, de a beat-funk-soul zenekarként emlegetett Qualitons és Kovács Kati is.

A rendezvényeket a Szabadság téri nagyszínpadon, a Fashion Street-i dzsessz színpadon, a Deák Ferenc utcában, a Zrínyi Ilona utcai táncdalpódiumon tekinthetik meg a nézők.
A lipótvárosiak a kerület bármely szegletét igénybe vehetik kikapcsolódás céljából, hiszen ez a kerületiek „napja”!

Vasárnap a gyerekeket Halász Judit, a Brass Cirkusz, Levente Péter, játszóház és légvár is várja.

A fesztivál részletes program és műsorajánlóját megtekinthetik Lipótváros önkormányzat és az Aranytíz Művelődési Ház honlapján.

Hirek2010.05.23. 00:07 | Válaszolok | #17768
Hirek

Rogán Antal polgármester kihasználva a nyári hatáskör átruházást 10.5 milliárd forint fizetésre kötelezte 1400 m2 meg nem fizetett parkolási díj miatt az Egészségügyi Minisztériumot (öt évre visszamenőlegesség és 10-szeres büntetési díj). Ez visszamenőlegesség és a tízszeres büntetés nélkül: évi 210 millió forint, m2-re számítva 150.000 Ft/m2. A 10.5 milliárd forint a fellebbezés elmaradása miatt már inkasszózható volt, de Rogán és az EÜ megállapodott évi 20 millió forintban. Furcsa: miért kellett az inkasszózható 10.5 milliárd forintról lemondani ?

Rogán Antal, a 4 évre megválasztott polgármester 50 éves szerződést kötött az USA nagykövetségével, miszerint a követség további 50 évre használhatja az általa lezárt Perczel Mór utcát (4000 m2) összesen 360 millió forintért. Ez évi 7.2 millió forint, azaz, négyzetméterre számítva : 1800 Ft. Az elmúlt 5 évre szóló díjat és a 10-szeres büntetést itt Rogán nem alkalmazta.Mit kellett volna csinálni? Ki kellett volna vetni a határozatot az USA nagykövetségére is, melyet nyilvánvalóan fellebbezés és bírósági eljárás követett volna. De így lett volna az eljárás normatív.

És mi lesz a lezárt Perczel Mór utcai lakosokkal? Ki kárpótolja őket és milyen pénzből, ingatlanaik értékcsökkenése miatt?

Az önkormányzat honlapján Rogán Antal polgármester így fogalmaz: ’….érinte tt intézmények többségével (pl. az Országgyűlés Hivatala, az MTV, a Pénzügyminisztérium, nagykövetségek stb) megszületett a megállapodás, így Belváros Önkormányzata a közintézmények parkolási díjából végre a neki járó évi mintegy százmillió forintnyi bevételhez jut.’

Tehát az EÜ minisztériumnak évi 10.5 milliárd Ft-ot kellett volna fizetni(megállapodás előtt), - az összes többi intézménynek, akik nagyságrendekkel több területet használnak - de ’megállapodtak& #8217; Rogánnal – csak évi 100 milliót.Rogán Antal: A két intézmény(EÜ és HM, szerk), amely több ezer négyzetméternyi közterületet használ parkolásra teljesen jogtalanul, a mai napig nem reagált tavalyi felszólításra. A jogszabályok mindenkire vonatkoznak, nem lehetnek olyan kiváltságos intézmények a Belvárosban, amelyek kibújnak kötelességeik alól és nem teljesítik azokat. Amennyiben ilyenre van példa - mint ezekben az esetekben – a szankció rájuk is ugyanúgy vonatkozik, mint bármelyik más emberre.Ha a jogszabályok mindenkire vonatkoznak akkor, mindenkinek egyformán kell fizetnie. Mindenkivel egyforma eljárást kell lefolytatni. Ez azt jelenti, hogy mindenkire ki kellett volna vetni a határozatot melyeket az esetek többségében nyilvánvalóan fellebbezés és bírósági eljárás követett volna. De így lett volna az eljárás normatív. Természetesen aki nem fellebbez és a határozat végrehajthatóvá válik, mint az EÜ minisztérium esetében, az magára vessen.

Rogán Antalnak nincs joga a csókos intézményeknek elengedni a „tartozásátR 21; mert a töredékfizetést biztosító megállapodások lényegében tartozás elengedések. Márpedig Rogán Antal milliárdokat engedett el azoknak, aki tárgyaltak vele. Milyen jogszabály alapján tesz ilyen különbséget.Jog-történeti megközelítés: Az 1991-es vagyonátadó törvény a korábbi állami vagyon jelentős részét az önkormányzatok tulajdonába adta. Így került az V. kerületi önkormányzat tulajdonába irdatlan, több százmilliárdos ingatlan vagyon. Így kerültek - a többi 3200 önkormányzathoz hasonlóan a korábban az állam által megépített – kerületi utcák az önkormányzat tulajdonába. Az új tulajdonosok kötelezettségévé vált az utak fenntartása és jogává a parkolási díjak beszedése. Ugyanakkor az V. országos intézmények saját tulajdonú parkolók nélkül maradtak.

tlap.hu2010.03.22. 21:20 | Válaszolok | #13894
tlap.hu

Üdvözlünk a(z) budapest5ker.tlap.hu fórumán!

Új hozzászólás küldés

*
Neved
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Kép
(.jpg, .gif, .png formátum)
Küldés
Tuti menü