Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Iskolák - Budapest 5. ker. képes leírás - Budapest 5. kerület.tlap.hu
részletek »

Iskolák - Budapest 5. ker. - Budapest 5. kerület.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: budapest5ker.tlap.hu » Iskolák - Budapest 5. ker.
Keresés
Találatok száma - 9 db
Werk kommunikációs akadémia

Werk kommunikációs akadémia

A Werk Film, Stílus és Kommunikációs Akadémiát 2007-ben a magyar kommunikációs-, stylist- és filmszakma kiemelkedő személyiségei: divattervezők, ismert menedzserek, fotósok, filmes és színházi szakemberek hozták létre azért, hogy új megjelenési formát és tartalmat adjanak a magyar felnőttoktatásnak.

Szent István Általános Iskola

Szent István Általános Iskola

A Szent István Általános Iskola a helyi önkormányzat által fenntartott, 8 évfolyamos oktatási intézmény. A Belváros szívében, egy gyönyörűen felújított műemlék épületben működik, 135 éve. Tömegközlekedési eszközökkel a főváros távolabbi pontjairól, illetve a főváros-közeli településekről is nagyon jól megközelíthető. Elhelyezkedése rendkívül előnyös, mivel sokféle lehetőséget biztosít tanulói számára a művelődéshez, kulturális programokhoz, sportoláshoz egyaránt. A tanítási órák után sokféle választható elfoglaltságot igyekszünk teremteni a kultúrált szórakozásra, művelődésre, sportolásra épületünkön belül és kívül egyaránt.

Kereskedelmi oktatási és továbbképző központ

Kereskedelmi oktatási és továbbképző központ

Kotk. a legrégebbi külgazdasági szakmai oktatóközpont Magyarországon. Elődje 1949-ben jött létre, a Külkereskedelmi Minisztériumon belül. A Kotk-ban végzett szakemberek az egész országban ismertek és elismertek. A fél évszázados működésünk alatt szerzett oktatási tapasztalat, kiforrott módszerek, saját jegyzetek, megbízható, jól képzett tanárok állnak a szakképzés szolgálatában.

Elte

Elte

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Magyarország legrégebbi folyamatosan működő, s egyben legnagyobb egyeteme. A magyar felsőoktatás egyidős Európa hasonló régiójának egyetemi intézményeivel. A magyar fővárosban az első egyetemet 1395-ben Zsigmond király alapította, de ez az egyetem két évtizedes működés után megszűnt. Az 1480-as években I. Mátyás király tervezte a Budai Várban egy univerzitas megalakítását, de tervei megvalósítására nem maradt ideje. Pest és Buda 1541-ben a török birodalom része lett és a magyar állami intézmények az ország északnyugati részébe, vagy keleten Erdélybe menekültek.

Deák Téri Evangélikus Gimnázium

Deák Téri Evangélikus Gimnázium

Kicsi, családias iskola vagyunk. 375 diákunk két tagozaton tanul: nyolcosztályos és négyosztályos rendszerben. A nyolcosztályos tagozaton 5-6. osztályban heti 4 órában német nyelvet, a 7. osztálytól felfelé a német mellett angol nyelvet is tanítunk, ugyancsak heti 4 órában. A négyosztályos tagozaton párhuzamosan tanítjuk ezt a két nyelvet, azonos óraszámban (4-4 óra). A nyelvi képzést segítik a külföldi cserekapcsolatok is. Mindkét tagozaton heti két (az órarendbe épített) hittanóra van, igény szerint felekezeti bontásban. Minden hétfőn 7:30-tól diákok és tanárok hétkezdő áhítaton vesznek részt a Deák téri evangélikus templomban, lelki erősítéssel indulva a heti közös munkának. Gimnáziumunk lelkiségét iskolalelkészünk segítségével is alakítjuk, aki délutáni programokat is szervez az itt tanuló gyerekeknek (bibliaóra, filmklub, zenélés és zenehallgatás). Tanulóink kétharmad része az iskolában ebédel. A legkisebbek részére igyekszünk nyugodt körülményeket, elegendő időt biztosítani az étkezéshez: az 5. és 6. osztály órarendjében ún. 'ebédóra' is szerepel. Ezeken az órákon az ebéd előtt vagy után még mozogni is van lehetőségük a gyerekeknek a tornateremben vagy a közeli parkban. A négyosztályos tagozaton diákjaink fele vidéki, közülük sokan bejárók, néhányan pedig kollégisták a Rózsák terén levő evangélikus kollégiumban.

Clips fodrásziskola

Clips fodrásziskola

A Clips Nemzetközi Fodrász iskola célkitűzése az, hogy olyan színvonalas, minőségi fodrász oktatásban részesítse tanulóit, amilyenre eddig Magyarországon nem volt példa. Magyarországon és külföldön Sikeres vizsgát tett hallgatóinkat segítjük az elhelyezkedésben; a fodrász iskola nem a bizonyítvány megszerzéséig, hanem az első fizetésig támogatja diákjait

Budapesti Gazdasági Főiskola

Budapesti Gazdasági Főiskola

Magyarország piacvezető, legnagyobb, mintegy 20 ezer hallgatót képező főiskoláját, a Budapesti Gazdasági Főiskolát (BGF) a magyar felsőoktatási integráció hozta létre, s 2000. január 1-jétől a három jogelőd intézmény - a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola, a Külkereskedelmi Főiskola, valamint a Pénzügyi és Számviteli Főiskola - összevonásával alakult meg. A jogelőd intézményekben végzettek, illetve az elmúlt években immáron BGF-es oklevelet szerzők a hazai munkaerőpiac legelismertebb, legkeresettebb szakemberei, számosan közülük a magyar társadalom és gazdaság vezető személyiségei. A BGF vonzó képzési kínálata lehetővé teszi, hogy a képzésekben résztvevők olyan oktatási kultúrában tanuljanak, amelynek segítségével - az üzleti életben és a közigazgatásban egyaránt - elméletileg jól felkészült, széles látókörű, etikailag igényes, innovatív készségekkel, biztos szakmai tudással, valamint szakmaspecifikus idegennyelv-ismerettel rendelkező gyakorlati szakemberként állják meg a helyüket.

Budapesti Eötvös József Gimnázum

Budapesti Eötvös József Gimnázum

A Pedagógiai program és az iskolai házirend alapvetően meghatározza egy iskola munkájának hatékonyságát. Az eredményesség több területen is megnyilvánulhat, itt pusztán néhány szempontot emeltünk ki, melyek számokban is kifejezhetőek.

Angol Nyelvtanfolyam

Angol Nyelvtanfolyam

Szeretnél nyelvet tanulni? de nem tudod, melyik nyelviskolát válaszd? gyere el, és próbáld ki a Tudomány nyelviskolát. Segítünk az megfelelő nyelv tudás elsajátításában, legyen az angol, német, olasz, spanyol, vagy francia. Ha tudásod pedig már megfelelő, nálunk akár nyelvvizsgát is tehetsz. Félsz a nyelvvizsgától, szorongsz? mi segítünk ennek a leküzdésében, hogy sikeres vizsgát tegyél. A diplomádhoz van szükséged nyelvvizsgára? Mi ebben is tudunk segíteni, kitűnő Diploma mentő programunkkal. Gyere el bátran, és tanulj kedvedre!

Tuti menü