Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Színház - Művészet - Budapest 5. ker. képes leírás - Budapest 5. kerület.tlap.hu
részletek »

Színház - Művészet - Budapest 5. ker. - Budapest 5. kerület.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: budapest5ker.tlap.hu » Színház - Művészet - Budapest 5. ker.
Keresés
Találatok száma - 4 db
Vígszínház

Vígszínház

Két zseniális építész, az osztrák származású Fellner és a porosz Helmer a századforduló évtizedeiben megtervezte és megalkotta az európai polgárság színházideálját, és Odesszától Prágáig, Bécstől Budapestig 47 gyönyörűséges színházépület hirdeti azóta is e két nagyszerű tervező emlékét.

Merlin színház

Merlin színház

A Merlin 18 éves működése bizonyítja, hogy a színházat működtető csapat és a hozzánk kapcsolódó művészek mindig valami különlegeset, magas színvonalút, európait hoznak a magyar kulturális életbe. A színház alapítása óta számtalan olyan társulat születését segítette, melyek mára világszerte ismertté lettek. (pl. Krétakör) 1991-ben megteremtettük - és azóta is műveljük - a magyarországi angol nyelvű színjátszást komoly magyar és külföldi sikerekkel, és olyan művészekkel együttműködve, mint a The Royal Shakespeare Company, a Derevo vagy az Oscar díjra jelölt Susannah York... A Merlin sosem akart csak' színház lenni. Mi mindig a HELY' akartunk lenni Budapesten.

Hókirálynő utazó meseszínpad

Hókirálynő utazó meseszínpad

A Hókirálynő Egyesület és a Hókirálynő Meseszínpad 1989. év óta működik utazó színházként. Gyermek és ifjúsági színházi darabokat játszunk. Budapesti központtal rendelkezünk. Az egyesület létszáma 52 fő, melyből a társulat (minden tagja szabadfoglalkozású profi színész) létszáma 12-22 fő. Zenés utazó repertoár színpad vagyunk, nagy színház díszlettel, jelmezzel, kellékkel. Klasszikus színházi stílusban működünk.

Fabula bábszínház

Fabula bábszínház

A 2011/2012 évadban új és a régi nagysikerű előadásokkal várjuk Önöket! A családias hangulatú bábszínház a belvárosban, a sétáló övezet közvetlen közelében, a Katona József Színház felett található a félemeleten. Folytatjuk vendégjátékainkat Budapesten és vidéken egyaránt. Gazdag gyermekműsor kínálatunkkal továbbra is járjuk az országot. Ezentúl is eleget teszünk a művelődési házak meghívásainak, részt veszünk kulturális rendezvényeken, hazai és külföldi fesztiválokon. Ettől az évadtól kezdve hétköznapokon is várjuk az óvodás-kisikolás csoportokat. Újdonság, hogy a születésnapját ünneplő bászínházba várjuk a kis születésnaposokat is! A szülőknek lehetősége nyílik arra, hogy gyermekük születésnapját a bábszínházban ünnepeljék. Tartalmas és szórakoztató programokkal várunk mindenkit! A múlt: A Fabula Bábszínház 1991-ben alakult . A bábszínház jelenlegi vezetője és alapítója Felszeghy Tibor évekig az Állami Bábszínház bábművészeként dolgozott. 1991-ben az első vállalkozói alapon működő magánbábszínházként jött létre a Fabula. Az eltelt évek alatt sok nagysikerű produkció született, amelynek jó részét ma is műsoron tartják.

Tuti menü